Familie Wisker

In 1934 is de slagerij opgericht door Henk Wisker Senior aan de Generaal Cronjestraat 32 te Haarlem.
Samen met zijn vrouw werd er hard gewerkt om tijdens de oorlog de eindjes aan elkaar te knopen.
In de periode na de oorlog werden er meerder winkels geopend in Haarlem en Hillegom.
Vroeger was paardenvlees niet zo exclusief als vandaag de dag maar een vleessoort dat frequent voorkwam in de keuken. 
Terwijl paardenvlees een groot aandeel had in het assortiment, werd er toen ook al varkens- en rundvlees verkocht.
Maar al snel werd duidelijk dat paardenworst van groot belang zou zijn voor de Slagerij.
In 1970 heeft Peter het roer van zijn vader overgenomen, en is hij zich echt gaan specialiseren in de paardenworst.
De andere winkel in Haarlem-Hillegom werden gesloten om zich helemaal te concentreren op de winkel in de cronjestraat.
Samen met zijn vrouw Hettie hebben ze hun best gedaan om de winkel uit te laten bloeien tot een ambachtelijk familiebedrijf waar klantvriendelijkheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan.
Er werd meegedaan aan slagers vakwedstrijden waarbij de paardenworst in totaal 4x bekroond werd tot beste en lekkerste van Nederland. Buiten paardenvlees dat vandaag de dag een delicatesse is, werd het assortiment uitgebreid met Label Rouge Porc au Grain varkensvlees en Limousin rundvlees.
Het beroep paardenslager is aan het uitsterven. Op dit moment zijn er nog enkele in heel Nederland. Doordat de vraag naar paardenvlees blijft groeien bieden wij onze klanten de mogelijkheid om vanuit heel Nederland paardenvlees bij ons te bestellen inclusief bezorging aan huis.

Navigatie