Over ons

In 1934 is de slagerij opgericht door Henk Wisker Senior aan de Generaal Cronjestraat 32 te Haarlem.
Samen met zijn vrouw werd er hard gewerkt om tijdens de oorlog de eindjes aan elkaar te knopen.
In de periode na de oorlog werden er meerder winkels geopend in Haarlem en Hillegom.
Vroeger was paardenvlees niet zo exclusief als vandaag de dag maar was het een vleessoort dat frequent voorkwam in de keuken van toen.
Terwijl paardenvlees een groot aandeel had in het assortiment, werd er toen ook al varkens- en rundvlees verkocht.
Maar al snel werd duidelijk dat paardenworst van groot belang zou zijn voor Slagerij Henk Wisker.

In 1970 heeft Peter Wisker het roer van zijn vader overgenomen, en is hij zich echt gaan specialiseren in de paardenworst.
De andere winkel in Haarlem en die in Hillegom werden gesloten om zich helemaal te kunnen concentreren op de winkel in de generaal cronjestraat.
Samen met zijn vrouw Hettie hebben zij hun uiterste best gedaan om deze winkel uit te laten bloeien tot een ambachtelijk familiebedrijf waar klantvriendelijkheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan.
Er werd meegedaan aan slagers vakwedstrijden waarbij de paardenworst in totaal vier keer bekroond werd tot beste en lekkerste van Nederland.
Buiten paardenvlees dat vandaag de dag een delicatesse is, werd het assortiment uitgebreid met Label Rouge Porc au Grain varkensvlees en Limousin rundvlees.
Het beroep paardenslager is aan het uitsterven. Op dit moment zijn er nog enkele in heel Nederland. Doordat de vraag naar paardenvlees blijft groeien bieden wij onze klanten de mogelijkheid om vanuit heel Nederland paardenvlees online bij ons te bestellen inclusief bezorging aan huis.