Verpakken

Slagerij Henk Wisker verpakt zijn vlees in een speciaal ontworpen koeldoos van geëxpandeerd polystyreen (EPS). EPS is een uitstekend isolatiemateriaal dat water en vochtafstotend is en tevens licht van gewicht. Hierdoor is het mogelijk dat het vlees voor 48 uur koel kan blijven in een EPS verpakking.

Het vlees wordt eerst vacuüm verpakt. De voordelen van vacuüm verpakking zijn enorm.
  • Langer vers. 3 tot 4 weken in de koelkast houdbaar voor gare producten zoals paardenworst en grillworst, 4 dagen voor rauwe producten zoals biefstuk en suddervlees.
  • Zichtbare inhoud
  • Geen vochtverlies
  • Geen gewichtsverlies
  • Nagenoeg steriel, beschermd tegen invloeden van buitenaf
  • Makkelijker in te vriezen
  • Indien ingevroren makkelijker weer te ontdooien
Daarna wordt het vlees rechtstreeks in de EPS-koeldoos verpakt en voegen wij afhankelijk van het seizoen, droogijs toe. Ten slotte wordt de koeldoos hermetisch afgesloten met tape.